di 27.03.18 | 'PER SLOT VAN REKENING' - Twijfel vzw

PerSlotVanRekeningTwee acteurs. De schijnwerpers hebben hen al enige tijd niet meer gevonden. Ze hebben zich alle twee van hun kant in verdwijnen geoefend. Maar nu is het tijd voor een comeback. Wel eerst nog een paar rekeningen vereffenen: met zichzelf, het theatermilieu en de rest van de wereld. Het is allerminst zeker dat het een blijspel wordt, maar je weet maar nooit...


Na de stukken ‘De conference’, ‘Iguanodons’, ‘De laatste hongerkunstenaar’, ‘Guernica’ en ‘Knock Out’ schrijft Jo Van Damme opnieuw een theatertekst voor acteur Bob De Moor. Dit keer geen monoloog maar een stuk voor twee acteurs. De Moor deelt het podium met Dirk Buyse. Mieke De Groote neemt de regie voor haar rekening.

Met: Bob De Moor & Dirk Buyse

vr 23, za 24, di 27.02 & vr 02, za 03.03.18 | 'DIMMEN' - Kunstkring Richten

RICHTEN DIMMEN

‘Dimmen’ naar Shakespeares ‘De getemde feeks’

Het stuk gaat over twee zussen: Bianca en Katherina. Bianca is de jongste en de lieftallige. De oudste, Katherina, is niet op haar mondje gevallen en wordt door haar omgeving als een feeks beschouwd.

Hun moeder besluit dat haar jongste dochter niet mag trouwen voor de oudste een man heeft, waarop twee aanbidders van Bianca besluiten Katherina aan een man te helpen. Zij vinden de rijke Petruchio bereid met Katherina te trouwen omdat hij een grote bruidsschat zal krijgen. Bij hun eerste kennismaking valt Katherina bij hem in de smaak, omdat ze rad van tong is en hem veel weerwerk biedt. Petruchio is vast van plan de feeks te temmen en daar heeft hij zo z’n eigen trucjes voor…

Regie: Onno van Gelder Jr

 

Opgelet: di 27/2 & vr 02/03 zijn uitverkocht!

20.01 t.e.m. 28.02.18 | Tentoonstelling: '70 jaar Kunstkring Richten'

tentoonstelling 70j banner

Een ideale gelegenheid om te grasduinen in het rijke archief van onze toneelvereniging. Wijlen Rik Morisse die decennialang voorzitter was, heeft alles minutieus bijgehouden. Het oeuvre bevat dan ook een schat aan juweeltjes zoals foto’s, krantenknipsels en unieke affiches. Uit 70 jaar lokale toneelgeschiedenis werd een overzichtstentoonstelling op poten gezet. 
 
i.s.m. Bibliotheek & Stadsarchief Ieper