NOV 2018

Augustus, ergens op de vlakte  (Tracy Letts)

affiche augustus

"Niemand ontsnapt aan de wurgende greep van de moederliefde..."

 Regie: Walter De Groote

Als de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, keren de drie zussen Weston terug naar hun ouderlijk huis op het platteland van Oklahoma. Daar lopen de spanningen hoog op, niet in de laatste plaats dankzij de spijkerharde commentaren van hun manipulatieve moeder. Deze familie slaagt er verbazingwekkend goed in elkaar het leven onmogelijk te maken. Al snel wordt duidelijk: deze keer blijft geen jeugdtrauma onberoerd, is geen geheim meer veilig en ontsnapt niemand aan de wurgende greep van de moederliefde.

Met: Dirk Clement, Katrien Decapmaker, Heidi Deramoudt, Jan Devriendt, Amelie Farasyn, Christine Ketels, Joris Marrecau, Ann Merleveden, Benoit Mouton, Stefaan Peene, Leen Struye en Gudrun Van Landeghem

Speeldata: do 15 - vr 16 - za 17 november 2018 om 20.15 

 

MAART 2019

De Ronde van Vlaanderen (Walter van den Broeck)

"Een mens kan zich in zijn dromen lelijk mispakken..."

 ronde van vlaanderen

 

Terwijl de hele wereld wacht op de doortocht van "De Ronde van Vlaanderen" speelt zich achter de gevel van een Vlaamse woonkamer een heel ander verhaal af. Drie generaties leven in hun eigen wereld. Oma moet tegen haar zin naar het bejaardentehuis, Viviane is verliefd op de huisdokter en kleindochter Arlette fladdert van de ene verliefdheid naar de andere. Als dan blijkt dat de dokter verliefd is op Arlette, is dit voor Viviane een te grote schok en werkt ze dit uit door het verleden op te rakelen. Samengevat: een mens kan zich in zijn dromen lelijk mispakken... 

Speeldata: ma 25 - di 26 - do 28 - vr 29 maart om 20.15 en zo 31 maart matineevoorstelling om 11.00

Plaats: Auditorium H. Hart Ieper

 

NOVEMBER 2019

STOELENDANS (Naar Absurd person Singular - Alan Ayckbourn)

Productie november 2019

5

Drie koppels. Drie opeenvolgende kerstavonden. Drie keukens. Een komedie van één van de meesters van de komedie, Alan Ayckbourn. Vermakelijk en scherp met doldrieste situaties.

Een beginnende ondernemer die erop gebrand is zijn bedrijf uit te kunnen bouwen en zijn naïeve vrouw, een gevierd architect die steeds meer afglijdt en zijn neurotische vrouw, en een bankdirecteur en zijn vrouw, die neerkijken op het ‘gewone’ volk.Personages die allen een excentriek, gek, absurd kantje vertonen. Een kantje dat ervoor zorgt dat zich in elke keuken, elke kerstavond opnieuw, eigenlijk hilarische toestanden afspelen. Komedie dus. En toch… ook wrang. Voor de buitenwereld lijkt alles perfect, maar de kijkers wordt een spiegel voorgehouden en niets is wat het lijkt. Wie laat wie naar zijn pijpen dansen?

Met: Katrien Decapmaker, Ann Merlevede, Gudrun Van Landeghem, Jan Devriendt, Joris Marrecau en Stefaan Peene

Speeldata: ma 18 - di 19 - vr 22 - za 23 november 2019 - Stadsschouwburg Ieper - 20u15

Regie: Gino Debeyne