Nieuws

We verrasten onze leden met een attentie:

een portie (ge)lukjes voor het nieuwe jaar!

 

richten2021 grotefoto

 Geen nieuwjaarsreceptie, maar toch een welgemeende dankjewel voor onze leden.

 

 

 

Vier gastregisseurs verrassen tijdens nieuw theaterseizoen Kunstkring Richten

Christophe Maertens -  HLN

 DEPOT

De Ieperse Kunstkring Richten brengt in het najaar vier theaterstukken van vier verschillende gastregisseurs. Dat zijn Bart Cafmeyer, Frank Degruyter, Walter De Groote en Dirk Clement. Benieuwd wat zij uit hun hoed toveren? Wij lichten een tipje van de sluier.

“Door corona hebben wij de start van ons seizoen uitgesteld tot nu”, zegt Ann Merlevede, voorzitter van de Ieperse Kunstkring Richten. “Begin deze maand konden we gelukkig nog enkele keren het stuk ‘Deernis’ brengen in de schouwburg, maar we gooien het voor de rest van het seizoen over een andere boeg.” Kunstkring Richten wijkt uit naar de bovenverdieping van horecazaak Depot in Ieper. Daar mogen gast-regisseurs hun ding doen. “Het zijn mensen die toch al wat hebben bewezen. Op die manier laten we ons publiek niet in de kou staan”, aldus de voorzitter.

Jules Seynaeve

Bart Cafmeyer, gekend als regisseur van de Kattenstoet, is één van de uitverkorenen. “Ik kreeg de opdracht een theaterstuk te schrijven over de heropbouw na de Eerste Wereldoorlog”, zegt Bart. “Aanvankelijk vroeg ik mij af wat daar nu over te vertellen valt. Maar uit veel historisch materiaal kon Stefan Vancraeynest het verhaal van Jules Seynaeve destilleren, die de wederopbouw van dichtbij meemaakte. ’t Was ol weg is een mooi verhaal geworden dat past in deze coronatijd. Ik heb er Kobe Sercu bijgehaald, een goede muzikant. Hij brengt tussen mijn vertelsels door liedjes over verlies en verdriet, maar ook over opstaan en weer doorgaan.” Speeldata: 18 oktober en 25 oktober.